Matematika 1.-5.

Odštevanje do 10

odštevanje do10

Čebelja matematika - odštej 1

Utrjuj odštevanje števila 1 v obsegu števil do 10 in odkrij, kajse skriva za zapisanimi računi. Na koncu prevri, koliko poskusov je bilo potrebnih, da si vse naloge rešil pravilno.

matematika - odštevanje do 10

Kuža, prinesi palico

Kuža prinese palicosamotistim, ki vse račune odštevanja do 10, rešijo pravilno. Če se zmotiš, lahko poskusiš znova.

matematika

Odštevam do 10

Najprej izberi, koliko časa boš reševal naloge, nato pa klikni gumb Start. Označi odgovor in če je tvoja rešitev pravilna, dobiš nov račun.

matematika

Premagaj uro

Izberi, koliko časa boš imel za odgovor (slow=počasi, fast=hitro, challenge=izziv), nato pa se tekma začne. Odgovoriti moraš, preden se pri uri pokaže 0. Na voljo imaš 3 življenja (srčki). Si upaš?

odštevanje do 10 - matematični labirint

Matematični labirint

Miški strašno diši sirček, pa ne zna priti do njega. Pomagaj ji skozi labirint tako, da pravilno rešiš 20 računov odštevanja. Če boš naredil kakšno napako, jo lahko popraviš.

matematika

Odštevanje z robotom

Tvoj robot bo ostal nepoškodovan, če boš označil pravilne odgovore. Če bodo odgovori napačni ...

matematika

Koliko zvezdic lahko osvojiš?

Označi pravilni odgovor in preveri, koliko zvezdic lahko osvojiš.

seštevanje

Odštevam do 10 (5 korakov)

Reši posamezno nalogo in nato klikni zeleni gumb, da vidiš ali so tvoji odgovori pravilni. Pri prvih štirih nalogah poskušaj osvojiti medaljo, pri zadnji nalogi pa diplomo. Diplomo dobiš, če nalogo rešiš brez napak. Pri ponovnem reševanju se naloge spremenijo.

matematika

Misija minus

Uniči veliko zeleno sluz (premikanje-smerne tipke, streljanje-preslednica). Nastavi razpon računanja od 1 do 10 (namesto 1 do 12).

matematika - odšetavnje do 10

Pobarvaj sliko

Rešitve prenesi na ustrezne račune ter hkrati pobarvaj sliko, da vidiš, kaj je narisano

seštevanje

Matematična moda

Odštevanje nastaviš tako, da klikneš gumb s kolesoma in nato znak -. Rešuj naloge in pridobi nove obleke za deklico. Za novo nalogo klikni puščici.

matematika

Sestavi živali

Klikni gumb s kolesoma, nato pa klikni obseg do 10 in znak plus, da dobiš samo račune odštevanja. S pravilnimi odgovori si prisluži dele živali in jo sestavi.

matematika

Žirafa preverja ...

Klikni gumb Start, nato pa rezultat vpiši s pravo tipkovnico ali s tisto na zaslonu. Pritisni Enter, da žirafa preveri, ali je tvoja rešitev pravilna.

matematika

Manjkajoči člen

Klikni rdeči gumb s številom 10, nato pa preveri, koliko računov lahko rešiš v 2 minutah. Rešitev označiš s klikom na število in nato klikneš še gumb CHECK, da preveriš pravilnost rešitve.

matematika

Neznani člen

Najprej izberi, koliko časa boš reševal naloge, nato pa klikni gumb Start. Označi odgovor in če je tvoja rešitev pravilna, dobiš nov račun.

matematika

Pobarvaj mozaik ...

Najprej nastavi odštevanje (gumb s kolesoma - minus temno siv, plus svetlo siv), nato pobarvaj mozaik. Klikni zeleni gumb Preveri, če račun izgine, je rešitev pravilna. Barvaj toliko časa, da vsi računi izginejo. Klikni na puščici za novo nalogo.