Matematika 1.-5.

Seštevanje do 10

seštevanje do 10 - prištej število 1

Prištej število 1

Matematična igrica, ki učencem ponudi utrjevanje prištevanja števila 1 številom do 10 na zabaven način, saj vsak pravilno zapisan rezultat odkrije košček skrite sike.

seštevanje do 10 - prištej število 1

Kje je mama raca?

Matematična igrica, ki učencem ponudi utrjevanje seštevanja števil do 10 in hkrati motivira, da vztrajajo pri reševanju, ker male račke potrebujejo pomoč, da najdejo svojo mamo. Učitelj lahko z enim samim pogledom na zaslon vidi, kako uspešno učenci računanjo.

matematika

Sestavi živali

Klikni gumb s kolesoma, nato pa klikni obseg do 10 in znak minus, da dobiš samo račune seštevanja. S pravilnimi odgovori si prisluži dele živali in jo sestavi.

matematika

Seštevam do 10

Najprej izberi, koliko časa boš reševal naloge, nato pa klikni gumb Start. Označi odgovor in če je tvoja rešitev pravilna, dobiš nov račun.

seštevanje dve števil do 10

Seštej števili in pomagaj zajčku

Zajček lahko pride do korenčka samo tako, da so vsi računi seštevanja dveh števil do 10 pravilno rešeni. Če je rešitev napačna, se pobriše in učenec dobi možnost, da rezultat ponovno zapiše.

seštevanje dve števil do 10

Pobarvaj konja

Rešitve prenesi na ustrezne račune in hkrati pobarvaj konja.

seštevanje

Seštevam do 10 (5 korakov)

Reši posamezno nalogo in nato klikni zeleni gumb, da vidiš ali so tvoji odgovori pravilni. Pri prvih štirih nalogah poskušaj osvojiti medaljo, pri zadnji nalogi pa diplomo. Diplomo dobiš, če nalogo rešiš brez napak. Pri ponovnem reševanju se naloge spremenijo.

seštevanje

Sestavi sliko

Klikni Start in preveri, koliko točk lahko osvojiš v 5 minutah. Za novo nalogo klikni puščici.

matematika

Seštevanje z robotom

Tvoj robot bo ostal nepoškodovan, če boš označil pravilne odgovore. Če bodo odgovori napačni ...

matematika

Koliko zvezdic lahko osvojiš?

Označi pravilni odgovor in preveri, koliko zvezdic lahko osvojiš.

seštevanje

Matematična moda

Seštevanje nastaviš tako, da klikneš gumb s kolesoma in nato znak +. Rešuj naloge in pridobi nove obleke za deklico. Za novo nalogo klikni puščici.

seštevanje

Pari števil, ki ...

Poišči pare števil, katerih vsota je enaka številu, ki je zapisano na sredini.

seštevanje

Sestavi sliko

Reši nalogo, nato klikni zeleni gumb. Če ima prikazana slika "napake", so nekateri tvoji odgovori nepravilni. Klikni zeleni gumb, da napake popraviš. Klikni na puščici za novo nalogo.

seštevanje

Skrivnostne slike

Izberi barvo in pobarvaj ustrezna polja. Ko končaš, klikni zeleni gumb. Polja z računi, ki se obarvajo rdeče, so napačno pobarvana. Napačno obarvana polja ponovno pobarvaj. Klikni na puščici za novo nalogo.

seštevanje

Pobarvaj mozaik in ...

Pobarvaj mozaik, nato klikni zeleni gumb Preveri. Če račun izgine, je rešitev pravilna. Barvaj toliko časa, da vsi računi izginejo. Klikni na puščici za novo nalogo.

seštevanje

Zavrti živali

Klikni gumb Start, nato pa še žival pod katero je zapisan rezultat računa. Odgovor je pravilen, če se žival zavrti. Klikni na puščici za novo nalogo.