Matematika 1.-5.

Odštevanje do 100 - s prehodom

matematika

Počisti sivino (DE-E)

Če znaš računati, boš sivino hitro odstranil. Pri ponovnem računanju se naloge spremenijo.

odštevanje dvomestnih števil

Odštevanje dvomestnih števil do 100

S pravilnimi odgovori pomagaj opici, da pride do banan. Gradivo vsebuje 20 nalog. Na koncu lahko preveriš, koliko poskusov si potreboval za rešitev vseh računov.

matematika

Odštevanje v 5 korakih

1. vaja (odštevanje do 50),
2. vaja (odštevanje do 100)

Reši posamezno nalogo in nato klikni zeleni gumb, da vidiš ali so tvoji odgovori pravilni. Pri prvih štirih nalogah poskušaj osvojiti medaljo, pri zadnji nalogi pa diplomo. Diplomo dobiš, če nalogo rešiš brez napak. Pri ponovnem reševanju se naloge spremenijo.

matematika

Izračunaj razliko

Po končanem reševanju ti računalnik ponudi možnost, da vse napačno rešene naloge ponovno rešiš.

odštevanje do 100 s prehodom

Odštevaj in vrzi žogo v koš

Žogo vržeš v koš tako, da pravilno rešiš 10 računov odštevanja do 100. Če se zmotiš, rešitev lahko ponovno zapišeš. Pri ponovnem reševanju se naloge spremenijo.

matematika

Odštevanje s ali brez časovne omejitve

1. vaja - lažja,
2. vaja - težja,
3. vaja - najtežja

Najprej izberi, koliko računov želiš, nato označi ali želiš časovno omejitev za posamezni račun (klikni želeno število sekund) ali ne (izberi možnost no limit). Če želiš, da boš odgovor izbral med več možnostmi, klikni sivi kvadratek, sicer pusti praznega.

odštevanje

Sestavi piramido

Najprej klikni gumb s kolesoma in izberi težavnost nalog, nato pa sestavi piramido. Ko končaš, klikni gumb Preveri. Vse, kar se obarva rdeče, je napačno. Napake popravi in ponovno klikni gumb Preveri.

matematika

Odštevanje z robotom

Tvoj robot bo ostal nepoškodovan, če boš označil pravilne odgovore. Če bodo odgovori napačni ...

odštevanje

Matematična moda

Najprej klikni gumb s kolesoma in izberi znak -. S pravilnim računanjem pridobičim več oblek in nato preveri, katero oblačilo dekletu najbolj pristoji.

odštevanje

Odkrij napake

Če želiš, da v nalogi nastopa samo odštevanje, potem klikni + (izbrana možnost je temno siva). Označi vse račune z napako. Koliko zvezdic lahko osvojiš?

matematika

Kje je odštevanec?

Računaj, odkrij sliko in nato sestavi sliko. Na koncu preveri, kako uspešeno si reševal naloge. Pri ponovnem reševanju se naloge spremenijo.

matematika

Kje je zmanjševanec?

Računaj, odkrij sliko in nato sestavi sliko. Na koncu preveri, kako uspešeno si reševal naloge. Pri ponovnem reševanju se naloge spremenijo.

matematika

Žirafa preverja ...

Izberi možnost Till 100, nato pa klikni gumb Start za začetek. Rezultat vpiši s pravo tipkovnico ali s tisto na zaslonu. Pritisni Enter, da žirafa preveri, ali je tvoja rešitev pravilna.