Matematika 1.-5.

Množenje do 100 - poštevanka posameznega števila ali skupine števil

matematika

Utrjevanje poštevanke

Število 2,   Število 3,   Število 4,  
Število 5,   Število 6,   Število 7,  
Število 8,   Število 9  

Po končanem reševanju ti računalnik ponudi možnost, da vse napačno rešene naloge ponovno rešiš.


matematika

Matematični labirint

Izberi število, katerega večkratnike boš iskal in nato poišči pot skozi labirint.

matematika

Mehurčkasta poštevanka

Klikni gumb s kolesoma, da označiš poštevanko števila, ki ga želiš utrjevati. Izbereš lahko tudi možnost "določen vrstni red" in računi si bodo sledili po velikosti (npr. 1x3, 2x3, 3x3, 4x3 ...)

matematika

V 1 minuti lahko izračunaš ...

Klikni Times tables, izberi zavihek Tables up to 10, nato pa v 1. okvirju izberi še poštevanko števila. Preveri, koliko odgovorov lahko označiš v mreži v 1 minuti? Klikni gumb Play za novo igrico.

matematika

Povozi število

Klikni število ali več števil s katerimi boš množil (izbrana števila so obarvana temno sivo). Z miško premikaj avto, da bo povozil pravilni rezultat. Koliko točk lahko osvojiš v 1 minuti?

matematika

Nindža za poštevanko

Klikni kvadrat pred možnostjo "Določen vrstni red", če želiš, da si računi poštevanke sledijo po velikosti. Z miško (prstom) razreži pravilni odgovor.

matematika

V 1 minuti lahko poiščeš ...

Klikni Times tables, izberi zavihek Tables up to 10, nato pa v 2. okvirju izberi še poštevanko števila. Preveri, koliko računov lahko označiš v mreži v 1 minuti? Klikni gumb Play za novo igrico.

matematika

Obleci punčko

Klikni število ali več števil s katerimi boš množil (izbrana števila so obarvana temno sivo). S pravilnimi odgovori si prislužiš oblačila, v katera lahko oblečeš punčko.

matematika

Pobarvaj opeke

Na dnu zaslona najprej izberi poštevanko števila, ki ga želiš utrjevati, nato pa klikni odgovor. Če je pravilen, se opeka obarva zeleno.

matematika

Poišči napake v računih poštevanke

Klikni število ali več števil s katerimi boš množil (izbrana števila so obarvana temno sivo). V mreži označi vse napačno izračunane račune. Na dnu ti piše, koliko napak moraš poiskati. Do katere stopnje uspeš priti?

matematika

Požiralec številk

Najprej uredi nastavitve (izberi poštevanko in določi hitrost pošasti), nato klikni vprašaj, da dobiš navodila, potem pa nahrani lačnega ptička.

matematika

Razbij opeko

Klikni število ali več števil s katerimi boš množil (izbrana števila so obarvana temno sivo). Klikni kvadrat pred možnostjo "Določen vrstni red", če želiš, da si računi poštevanke sledijo po velikosti.

matematika

Pilot za poštevanko

Klikni kvadrat pred možnostjo "Določen vrstni red", če želiš, da si računi poštevanke sledijo po velikosti. Klikni vprašaj, da dobiš navodila za igranje.