Matematika 1.-5.

Seštevanje do 20 - brez prehoda

matematika

Poišči pare

Klikni gumb s kolesoma in odstrani kljukico pri možnosti "dovoli prehod". Nato poišči pare slika-število in odkrij, kaj se skriva v ozadju. Za novo nalogo klikni na puščici.


matematika

Seštevanje do 20

Po končanem reševanju ti računalnik ponudi možnost, da vse napačno rešene naloge ponovno rešiš.

matematika

Seštevanje v trikotniku

Klikni srednji gumb, nato pa izberi nalogo (prva je najlažja, zadnja najtežja). Vpiši manjkajoče vsote. Če so vse rešitve pravilne, dobiš rožico in gumb do nove naloge, sicer poišči napake in jih popravi.

matematika

Sestavi sliko

Klikni gumb s kolesoma in odstrani kljukico pri možnosti "dovoli prehod". Nato klikni gumb Start in preveri, koliko slik lahko sestaviš v 5 minutah.

matematika

Na vrh (10+E)

Najprej izberi težavnost nalog (easy=lahko, hard=težko). S klikanjem na pravilne odgovore se približuješ vrhu. Pazi, da se ti čas ne izteče.

matematika

Pomagaj živalim do ...

Za ogled gradiva uporabi Internet Explorer.

matematika

Izstreli raketo

Najprej izberi 6. stopnjo (uporabi gumb Zamenjaj) ter časovno omejitev, nato pa z zapisom pravilnih odgovorov poskušaj izstreliti raketo.

matematika

Pobarvaj mozaik

Najprej klikni gumb s kolesi in odstrani kljukico pri "dovoli prehod". Nato pobarvaj mozaik in klikni zeleni gumb Preveri. Če račun izgine, je rešitev pravilna. Barvaj toliko časa, da vsi računi izginejo. Klikni na puščici za novo nalogo.

matematika

Pilot za seštevanje

Najprej klikni gumb s kolesi in odstrani kljukico pri "dovoli prehod", ter izberi hitrost letala. Klikni še gumb z vprašajem, da dobiš navodila in polet z letalom se lahko začne.