Matematika 1.-5.

Seštevanje do 20 - s prehodom

matematika

Seštevanje in barvanje

Pri vsakem ponovnem reševanju se naloge spremenijo.

matematika

Odkrij sliko

V mreži označi rezultat računa, ki je zapisan na vrhu. Za vsak pravilni odgovor dobiš košček slike. Klikni na puščici za novo nalogo.

matematika

Pobarvaj mozaik

Pobarvaj mozaik, nato klikni zeleni gumb Preveri. Če račun izgine, je rešitev pravilna. Barvaj toliko časa, da vsi računi izginejo. Klikni na puščici za novo nalogo.

seštevanje

Kuža, prinesi palico

Zapiši rešitve računov in preveri, če bo kuža prinesel palico. Pri ponovnem reševanju se naloge spremenijo.

matematika

Poišči pare

Poišči pare slika-število in odkrij, kaj se skriva v ozadju. Za novo nalogo klikni na puščici.

seštevanje

Seštevam do 20 (5 korakov)

Reši posamezno nalogo in nato klikni zeleni gumb, da vidiš ali so tvoji odgovori pravilni. Pri prvih štirih nalogah poskušaj osvojiti medaljo, pri zadnji nalogi pa diplomo. Diplomo dobiš, če nalogo rešiš brez napak. Pri ponovnem reševanju se naloge spremenijo.

seštevanj do 20 s prehodm

V koš ali mimo koša?

Žoga bo šla v koš, če boš vse račune izračunal pravilno. Če narediš napako, jo lahko večkrat popraviš. Začniva! Vem, da zmoreš.

matematika

Povozi število

Najprej izberi seštevance za utrjevanje. Izbrana možnost je temno siva. Klikni vprašaj, da dobiš navodila za igranje. Osvojiti moraš 10 točk, da dobiš naslednji izbrani seštevanec.

matematika

Žirafa preverja ...

Izberi možnost Till 20, nato pa klikni gumb Start za začetek. Rezultat vpiši s pravo tipkovnico ali s tisto na zaslonu. Pritisni Enter, da žirafa preveri, ali je tvoja rešitev pravilna.

matematika

Manjkajoči člen

Po vsaki skupini rešenih nalog te čaka majhna nagrada. Naloge se pri ponovnem reševanju spremenijo.

matematika

Matematična moda

Seštevanje nastaviš tako, da klikneš gumb s kolesoma in nato znak +. Rešuj naloge in pridobi nove obleke za deklico. Za novo nalogo klikni puščici.

matematika

Seštevanje s ali brez časovne omejitve

Najprej izberi, koliko računov želiš, nato označi ali želiš časovno omejitev za posamezni račun (klikni želeno število sekund) ali ne (izberi možnost no limit). Če želiš, da boš odgovor izbral med več možnostmi, klikni sivi kvadratek, sicer pusti praznega.